Гъбени кюфтета с лук

Необходими продукти:
500 грама пресни гъби
100 милилитра прясно мляко
100 грама хляб
2 яйца
1 глава лук
2 супени лъжици сметана
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
брашно за панировката
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте старателно гъбите, задушете ги в малко олио до готовност. Нарежете лука, хляба накиснете в млякото и след това отцедете. Смелете заедно задушените гъби, лука и напоения хляб, докато получите еднородна смес. Добавете яйцата, сметаната, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко и приберете за 30 минути в хладилника. След това оформете кюфтета от сместа, оваляйте ги в брашно и изпържете в нагорещено олио от двете страни до зачервяване.
Готовите кюфтета поднесете с картофи, зеленчукова салата или сметана със зелени подправки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливаден пачи крак
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Кафяво - червена миризливка
Коментари към Гъбени кюфтета с лук