Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Кюфтенца от рачешко с майонеза

Кюфтенца от рачешко с майонеза

Кюфтенца от рачешко с майонеза - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама месо от рак, накъсано
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • малка връзка кориандър, ситно накълцана
  • 1 червена люта чушка, почистена от семената и наситнена
  • 2 лайма - кората от единия, а другия нарязан
  • 100 грама хляб без коричките (може да ползвате безглутенов)
  • 4 1/2 супени лъжици майонеза
  • 1 разбито яйце
  • олио за пържене
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смелете хляба на трохи с удобен за вас уред.

В купа смесете месото с лука, кориандъра, лютивата чушка, лимоновата кора и изстискайте сока му, добавете 50 грама от трохите и майонезата. Подправете със сол и пипер и разбъркайте добре всички продукти.

Разделете сместа на 12 части и оформете малки топки. Охладете ги за 30 минути.

Разбитото яйце сложете в купичка, а останалите трохи разпръснете в плитка чиния. Потопете кюфтенцата в яйцето, след което оваляйте в хлебните трохи.

Изпържете в тиган с голямо количество мазнина - около 2,5 сантиметра.

Изпържете кюфтенцата и ги отцедете върху кухненска хартия.

Сервирайте със зелена салата, допълнително майонеза и резените лайм.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноНовиниИсторияАлт. медицинаПатологияЛеченияБотаникаФизиологияАнкетиНормативни актовеИзследванияКлинични пътеки