Кюфтенца от рачешко с майонеза
Необходими продукти:
- 300 грама месо от рак, накъсано
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- малка връзка кориандър, ситно накълцана
- 1 червена люта чушка, почистена от семената и наситнена
- 2 лайма - кората от единия, а другия нарязан
- 100 грама хляб без коричките (може да ползвате безглутенов)
- 4 1/2 супени лъжици майонеза
- 1 разбито яйце
- олио за пържене
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете хляба на трохи с удобен за вас уред.
В купа смесете месото с лука, кориандъра, лютивата чушка, лимоновата кора и изстискайте сока му, добавете 50 грама от трохите и майонезата. Подправете със сол и пипер и разбъркайте добре всички продукти.
Разделете сместа на 12 части и оформете малки топки. Охладете ги за 30 минути.
Разбитото яйце сложете в купичка, а останалите трохи разпръснете в плитка чиния. Потопете кюфтенцата в яйцето, след което оваляйте в хлебните трохи.
Изпържете в тиган с голямо количество мазнина - около 2,5 сантиметра.
Изпържете кюфтенцата и ги отцедете върху кухненска хартия.
Сервирайте със зелена салата, допълнително майонеза и резените лайм.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Ливанско кибе с ароматна плънка
Коментари към Кюфтенца от рачешко с майонеза