Пържени кюфтета в хлебна обвивка
Необходими продукти:
- 500 грама телешка кайма
- по 1 чаена лъжица сол и черен пипер
- 24 филии бял хляб за сандвичи
- 2 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици вода
- кашкавал по избор, нарязан на кръгчета
- 300 грама майонеза
- 2 чаени лъжици горчица
- 1 супена лъжица нарязани на ситно кисели краставички
- 2 чаени лъжици бял винен оцет
- по 1 1/2 чаена лъжица чесън и лук на прах
- 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица захар
Начин на приготвяне:
Каймата овкусете със сол и черен пипер и оформете 12 малки плоски кюфтенца от нея.
Изпържете ги за кратко, докато покафенеят на силна температура.
Разточете леко филийките хляб и отреже от тях кръгове, по-големи на размер от кюфтетата.
Брашното смесете с водата.

В центъра на едно кръгче хляб сложете кюфтето, а отгоре поставете парче кашкавал. Намажете краищата на хляба със сместа от брашно и вода и отгоре поставете друго кръгче от филиите. Притиснете, за да се слепят краищата.
Изпържете в повече мазнина до златисто.
Пригответе сос от майонеза, горчица, краставички, подправките - лук, чесън, пипер, сол и захар.

Сервирайте топли хлебните кюфтенца с майонезания сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Задушени кюфтета с тиква
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Пържени кюфтета с просо и сос от тахан
- Лучени кюфтенца с картофи и чесън
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
Коментари към Пържени кюфтета в хлебна обвивка