Пържени картофи с бекон, яйца, гъби и лук

Необходими продукти:
- 800 грама картофи
- 300 грама гъби
- 2 глави стар лук
- 3 яйца
- 80 грама бекон
- сол, кимион, черен пипер и зелен лук - на вкус
Начин на приготвяне:
Обелените картофи нарежете на кръгчета, гъбите - на плочки, бекона - на тънки парчета. Яйцата разбийте леко, подправете със сол, черен пипер, кимион.
Изпържете бекона в нагорещен сух тиган, докато парченцата станат хрупкави. Извадете ги в чиния.
В отделилата се мазнина изпържете гъбите, извадете и тях в подходящ съд.
Налейте олио в тигана, нека се сгорещи и сложете картофените кръгчета. Щом бъдат почти готови, подсолете и тогава изсипете нарязания стар лук. Пет минути по-късно добавете гъбите, бекона и разбъркайте.
Разбитите яйца разпределете върху готовата смес и оставете ястието за 5-7 минути на слаб огън, без да разбърквате през това време.
Поръсете с наситнен зелен лук и поднесете.
Добър апетит!
ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Панирани варени картофи с фин млечен сос
- Гарнитура от настъргани пържени картофи
- Пържени картофи с лук и бекон
- Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер
- Пикантни пържени картофки батат
- Пържени картофи с тиквички, гъби и лук
- Пържени картофи с пилешки дробчета и лук
- Картофени крокети с ядки
- Пържени картофи с печени чушки и маслини
Коментари към Пържени картофи с бекон, яйца, гъби и лук