Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Многолистни пържени картофи с патешка мас

Многолистни пържени картофи с патешка мас

Многолистни пържени картофи с патешка мас - изображение

Необходими продукти:

  • 2,200 килограма картофи
  • 1/2 чаена чаша разтопена патешка мас
  • сол и олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на тънки филийки с помощта на ренде Мандолина.

Посолете ги и ги сложете в купа. Полейте ги с патешката мас и разбъркайте, за да се намазнят добре.

Застелете с хартия за печене правоъгълна тава (16 на 16 сантиметра), като сложите 2 листа на кръст, така че краищата им да излизат от съда.

Започнете да подреждате картофите един до друг, а след това на следващ ред, като трябва да покриете всички дупки между тях. Когато приключите с нареждането, полейте с патешката мас, която се е отделила по дъното на съда, в който бяха картофите.

Сгънете краищата на хартията върху картофите и поставете още един лист хартия за печене отгоре. Накрая увийте с алуминиево фолио.

Печете 2-3 часа на 150 градуса.

Махнете алуминиевото фолио (не махайте хартията за печене) от тавичката. Върху картофите сложете същия размер тавичка, а в нея поставете няколко неотворени консерви. Оставете картофите по този начин притиснати да се охладят за 1 час, след което прехвърлете в хладилника, заедно с тежестта, да престоят за 8 часа или 1 нощ.

Махнете тежестта и оставете картофите леко да се отпуснат, след което ги нарежете на кубчета.

Подредете ги в тава и ги замразете за 30 минути.

През това време сгорещете олио. Изпържете картофите на партиди за около 5-6 минути, докато станат златистокафяви.

Поръсете със сол и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: foodandwine.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиАлт. медицинаЗдравни съветиДиетиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения