Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Пържени картофи с осолени гъби, чесън, копър и лук

Пържени картофи с осолени гъби, чесън, копър и лук

Пържени картофи с осолени гъби, чесън, копър и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 5 картофа
  • 3 супени лъжици олио
  • глава лук
  • 200 грама осолени гъби
  • скилидка чесън
  • малко нарязан зелен лук
  • копър, сол и черен пипер


Начин на приготвяне

Измийте старателно гъбите. Ако са много солени, сложете ги в купа, залейте с вода и оставете да престоят в нея около половин час. След това отцедете течността, използвайки гевгир.

Големите гъби разрежете на 2 или 4 части, а малките запазете цели.

Обелете картофите, измийте ги и нарежете на недебели дълги парчета (като за пържене), които изсипете в горещото олио.

Главата кромид обелете и нарежете, перата зелен лук накълцайте.

Щом картофите придобият червеникава коричка, към тях прибавете стария лук, затворете с капак и нека продуктите се приготвят няколко минути. След това изсипете гъбите в тигана, подправете и разбъркайте.

Пържете до пълна готовност на картофите, без да затваряте съда с капак.

Накрая поръсете ястието с накълцани копър и зелен лук и поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияНовиниЛюбопитноСъставкиДиетиБотаникаЛайфстайлПроизводителиПсихологияАлтернативна медицинаКлинични пътекиИсторияЗдравни съветиЛечения