Пържени картофи с бекон и кленов сироп

Необходими продукти:
- 3 картофа
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 ленти бекон
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица кленов сироп
- На вкус сол, черен пипер и Old Bay подправка
- 1 яйце (по желание)
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите и ги сложете в купа със студена вода, за да не покафенеят.
Сгорещете зехтина в тиган и добавете отцедени картофите. Подправете ги и добавете от микса Old bay. Пържете картофите 10 минути, докато станат златисти.
Нарежете лентите бекон на ситно и го сложете при картофите. Пържете всички продукти до готовност.
Добавете чесъна и подправете още, ако е нужно.
Изчакайте чесъна да освободи аромата си и поръсете с магданоз.
Точно преди да свалите от котлона, полейте с кленов сироп и разбъркайте, изчакайте кратко, да започнат да се карамелизират картофите.
Сервирайте топли, с изпържено яйце с течен жълтък.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sidechef.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гарнитура от настъргани пържени картофи
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер
- Пържените картофи и хамбургерите увреждат мозъка
- Пържени картофи с лук и бекон
- Многолистни пържени картофи с патешка мас
- Подлютени пържени картофи по китайски
- Панирани варени картофи с фин млечен сос
- Хрупкави картофи със спанак и каперси
- Пикантни пържени картофки батат
Коментари към Пържени картофи с бекон и кленов сироп