Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържени картофи с бекон и кленов сироп

Пържени картофи с бекон и кленов сироп

Пържени картофи с бекон и кленов сироп - изображение

Необходими продукти:

  • 3 картофа
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 ленти бекон
  • 1 скилидка чесън
  • 1 супена лъжица кленов сироп
  • На вкус сол, черен пипер и Old Bay подправка
  • 1 яйце (по желание)

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите и ги сложете в купа със студена вода, за да не покафенеят.

Сгорещете зехтина в тиган и добавете отцедени картофите. Подправете ги и добавете от микса Old bay. Пържете картофите 10 минути, докато станат златисти.

Нарежете лентите бекон на ситно и го сложете при картофите. Пържете всички продукти до готовност.

Добавете чесъна и подправете още, ако е нужно.

Изчакайте чесъна да освободи аромата си и поръсете с магданоз.

Точно преди да свалите от котлона, полейте с кленов сироп и разбъркайте, изчакайте кратко, да започнат да се карамелизират картофите.

Сервирайте топли, с изпържено яйце с течен жълтък.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sidechef.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноИсторияЛайфстайлСнимкиДиетиБотаникаНовиниЛечения