Картофи на тиган с яйца

Необходими продукти:
- 300 грама разполовени дребни пресни картофи
- 1/2 чаена лъжица олио
- 1 бучка масло (около 1 супена лъжица)
- 1 малка тиквичка, нарязана на ситно
- 1 жълта чушка, нарязана на кубчета
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 2 стръка зелен лук, нарязани
- 1 смачкана скилидка чесън
- 1 връзка мащерка, нарязана
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Маслото и олиото загрейте на тиган и изпържете в тях за 10 минути тиквичката, картофите и чушките. Добавете чесъна, лука и мащерката. След 2-3 минути свалете от котлона.
Направете няколко кладенеца измежду зеленчуците и там чукнете по яйцата. Покрийте с капак и ги гответе, до готовност. Поръсете с мащерка и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер
- Пържени картофи с лук и бекон
- Хрупкави картофи със спанак и каперси
- Картофи със спанак, гъби и яйца
- Бейби картофки с млечен сос и лимонов дресинг
- Испански пържени картофи с доматен сос
- Многолистни пържени картофи с патешка мас
- Подлютени пържени картофи по китайски
- Пикантни пържени картофки батат
Коментари към Картофи на тиган с яйца