Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофи на тиган с яйца

Картофи на тиган с яйца

Картофи на тиган с яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама разполовени дребни пресни картофи
  • 1/2 чаена лъжица олио
  • 1 бучка масло (около 1 супена лъжица)
  • 1 малка тиквичка, нарязана на ситно
  • 1 жълта чушка, нарязана на кубчета
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  • 2 стръка зелен лук, нарязани
  • 1 смачкана скилидка чесън
  • 1 връзка мащерка, нарязана
  • 4 яйца

Начин на приготвяне:

Маслото и олиото загрейте на тиган и изпържете в тях за 10 минути тиквичката, картофите и чушките. Добавете чесъна, лука и мащерката. След 2-3 минути свалете от котлона.

Направете няколко кладенеца измежду зеленчуците и там чукнете по яйцата. Покрийте с капак и ги гответе, до готовност. Поръсете с мащерка и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияСнимкиНовиниВидеоХранене при...АнкетиДиетиАлт. медицинаБотаникаЛечения