Пържени картофи с бекон, царевица и яйца
Необходими продукти:
- 4 средни червени картофа
- 4 ивици бекон
- 1 глава лук
- 4 кочана млада царевица
- 1/4 чаена чаша нарязан магданоз
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на парчета, обелените картофи - на малки кубчета, лука и магданоза - на ситно.
Отделете царевичните зърна от кочаните.
Изсипете бекона в нагорещен на среден огън тиган с незалепващо покритие и изпържете парченцата, докато придобият кафеникав цвят и станат хрупкави.
Картофите сложете в купа, добавете няколко чаени лъжици от мазнината, отделила се от бекона, разбъркайте и поставете съда за 3 минути в микровълновата, като разбъркате 2-3 пъти през това време. След това ги добавете в тигана с бекона заедно с лука.
Пържете продуктите, бъркайки, около 8 минути (до зачервяване). Тогава сложете царевицата и магданоза при тях.
Разбъркайте и намалете температурата на котлона под средната.
Направете 4 места в сместа с помощта на лъжица и в тях чукнете яйцата. Подправете със сол, черен пипер, затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя до втвърдяване на белтъците (около 8 минути).
Украсете с останалия магданоз и да ви е вкусно!
povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пикантни пържени картофки батат
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Пържени картофи с лук и бекон
- Пържени картофи с печени чушки и маслини
- Пикантни пържени картофи с чесън
- Гарнитура от настъргани пържени картофи
- Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер
- Пържени картофи с бекон, яйца, гъби и лук
- Бейби картофки с млечен сос и лимонов дресинг
- Пържени картофи със сирене и зеленчуци
Коментари към Пържени картофи с бекон, царевица и яйца