Пържени картофи с бекон, царевица и яйца

Необходими продукти:
- 4 средни червени картофа
- 4 ивици бекон
- 1 глава лук
- 4 кочана млада царевица
- 1/4 чаена чаша нарязан магданоз
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на парчета, обелените картофи - на малки кубчета, лука и магданоза - на ситно.
Отделете царевичните зърна от кочаните.
Изсипете бекона в нагорещен на среден огън тиган с незалепващо покритие и изпържете парченцата, докато придобият кафеникав цвят и станат хрупкави.
Картофите сложете в купа, добавете няколко чаени лъжици от мазнината, отделила се от бекона, разбъркайте и поставете съда за 3 минути в микровълновата, като разбъркате 2-3 пъти през това време. След това ги добавете в тигана с бекона заедно с лука.
Пържете продуктите, бъркайки, около 8 минути (до зачервяване). Тогава сложете царевицата и магданоза при тях.
Разбъркайте и намалете температурата на котлона под средната.
Направете 4 места в сместа с помощта на лъжица и в тях чукнете яйцата. Подправете със сол, черен пипер, затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя до втвърдяване на белтъците (около 8 минути).
Украсете с останалия магданоз и да ви е вкусно!
Източник: povar.ru
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛюбопитно- Две яйца на закуска помагат за отслабването
- Картофи, банани и яйца не бива да бъдат табу за хората, които отслабват
- Консумирайте по 2 яйца всяка сутрин поради 9 причини
- Вижте един трик за приготвянето на яйца, ако нямате тиган подръка
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Агенцията по безопасност на храните изтегля от търговската мрежа опасните кокоши яйца от Полша
- Над 1,5 милиона са замърсените с фипронил яйца, проверките продължават
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Мартин Гергов: Как да отслабнем вкусно - три рецепти с яйца
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА