Пържени калмари в сметана с ориз
Необходими продукти:
- калмари
- лук
- моркови
- пресни зелени подправки
- чесън
- готварска сметана
- черен пипер
- сол
- олио
- сварен ориз за гарнитура
Количеството на използваните продукти зависи от желания брой порции.
Начин на приготвяне:
Нарежете калмарите на произволни парчета, лука накълцайте ситно, морковите настържете.
Запържете зеленчуците в олио, налейте малко сметана, подправете със сол, черен пипер и изсипете калмарите. Оставете ги да се задушават 5 минути (но не повече).
Две минути преди да свалите от огъня, добавете пресни зелени подправки и чесън.
Поднесете със сварен ориз. Бихте могли да изпечете чери домати, които да използвате за аранжиране на ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: palitra-vkusov.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Яхния с картофи и калмари
- Мариновани гриловани калмари
- Калмари по китайски с лук и соев сос
- Пълнени калмари в сметанов сос и домати
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Салата от калмари с краставици, маслини и лук
- Пълнени калмари със спанак и ориз
- Салата от калмари с авокадо, крутони и кашкавал
Коментари към Пържени калмари в сметана с ориз