Пържени калмари в сметана с ориз

Необходими продукти:
- калмари
- лук
- моркови
- пресни зелени подправки
- чесън
- готварска сметана
- черен пипер
- сол
- олио
- сварен ориз за гарнитура
Количеството на използваните продукти зависи от желания брой порции.
Начин на приготвяне:
Нарежете калмарите на произволни парчета, лука накълцайте ситно, морковите настържете.
Запържете зеленчуците в олио, налейте малко сметана, подправете със сол, черен пипер и изсипете калмарите. Оставете ги да се задушават 5 минути (но не повече).
Две минути преди да свалите от огъня, добавете пресни зелени подправки и чесън.
Поднесете със сварен ориз. Бихте могли да изпечете чери домати, които да използвате за аранжиране на ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: palitra-vkusov.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Мариновани гриловани калмари
- Шишчета от калмари с риба и гарнитура от гриловани зеленчуци
- Калмари в доматен сос с чесън и лук
- Салата от калмари със зеленчуци
- Картофи с калмари на фурна
- Яхния с картофи и калмари
- Салата от калмари с краставици, маслини и лук
Коментари към Пържени калмари в сметана с ориз