Задушени калмари с моркови и лук
Необходими продукти:
400 грама калмари
200 грама моркови
200 грама лук
олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на полукръгчета, морковите настържете (не прекалено ситно), а калмарите почистете и нарежете на сламки.
Изпържете лука в нагорещено олио, добавете марковите и задушете за 3-4 минути. След това сложете и калмарите, подправете със сол и черен пипер. Оставете продуктите да се приготвят около 3-5 минути и ястието е готово.
Поднесете с нарязан пресен магданоз или зелен лук.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Консумирайте морковена супа срещу диария
Коментари към Задушени калмари с моркови и лук