Пълнени калмари в сметанов сос и домати
Необходими продукти:
4 калмара
300 грама скариди (белени)
1-2 картофа
50 милилитра зехтин
250 милилитра готварска сметана с масленост около 10%
2 скилидки чесън
4 домата
2 жълтъка
пресен босилек и магданоз на вкус
лимон за поднасяне
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете калмарите, отрежете пипалата.
Сложете картофите да се сварят цели и без да обелвате.
Пипалата пуснете във вряща вода и нека се варят в продължение на 3 минути, след което подсушете.
Направете кръстообразни разрези върху долната част на доматите, попарете във вряща вода, обелете и нарежете на ситно.
Пипалата също нарежете.
И скаридите...
Към жълтъците прибавете сол и черен пипер, разбийте леко.
Обелете готовите картофи и намачкайте, добавете яйцата, нарязаните пипала и скаридите, сложете и накълцан пресен босилек.
С получената смес напълнете подготвените калмари и затворете с помощта на клечки за зъби.
Нагорещете зехтина, изпържете в него скилидките чесън и ги извадете от мазнината. Намалете котлона до минимум и сложете калмарите. Нека се приготвят около 30 минути.
Накрая прибавете доматите и магданоза, налейте сметаната.
Оставете всичко за още няколко минути на огъня и ястието е готово. Поднесете с резен лимон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домат
Коментари към Пълнени калмари в сметанов сос и домати