Мариновани гриловани калмари
Необходими продукти:
- 400 грама почистени калмари
- 2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 1 супена лъжица зехтин
- сок от един лимон
- няколко листенца босилек, нарязани ситно
- сушен риган на вкус
- сушен магданоз на вкус
- морска сол и черен пипер
- 1-2 домата, разполовени
Начин на приготвяне:
Смесете чесъна със зехтина и лимоновия сок. Бланширайте калмарите. Разбъркайте, направете по повърхността им полуразрези и ги овкусете със сместа. Втрийте добре с пръсти и подправете с морска сол и черен пипер.
Загрейте скара или тиган и запечете калмарите за 4-5 минути от двете страни. Подредете в чиния и поръсете с босилек, магданоз и риган.
Добавете още малко зехтин, подправете с ароматните подправки и запечете доматите. Подредете ги при калмарите и гарнирайте с резенчета лимони. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.spainonafork.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Яхния с картофи и калмари
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Салата от калмари с краставици, маслини и лук
- Пълнени калмари със спанак и ориз
- Салата от калмари с авокадо, крутони и кашкавал
- Срещу анемия консумирайте калмари
- Салата от калмари със зеленчуци
- Пълнени калмари с гъби и ориз на фурна
Коментари към Мариновани гриловани калмари