Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Мариновани гриловани калмари

Мариновани гриловани калмари

Мариновани гриловани калмари - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама почистени калмари
  • 2 скилидки чесън, нарязани ситно
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сок от един лимон
  • няколко листенца босилек, нарязани ситно
  • сушен риган на вкус
  • сушен магданоз на вкус
  • морска сол и черен пипер
  • 1-2 домата, разполовени


Начин на приготвяне:


Смесете чесъна със зехтина и лимоновия сок. Бланширайте калмарите. Разбъркайте, направете по повърхността им полуразрези и ги овкусете със сместа. Втрийте добре с пръсти и подправете с морска сол и черен пипер.

grilowani-kalmari

Загрейте скара или тиган и запечете калмарите за 4-5 минути от двете страни. Подредете в чиния и поръсете с босилек, магданоз и риган.

Добавете още малко зехтин, подправете с ароматните подправки и запечете доматите. Подредете ги при калмарите и гарнирайте с резенчета лимони. Поднесете и се насладете на вкуса.

Бон Апети!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.spainonafork.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети