Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Калмари по китайски с лук и соев сос

Калмари по китайски с лук и соев сос

от 26 юли 2016г., обновено на 27 юли 2016г.
Калмари по китайски с лук и соев сос - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 килограм калмари
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 супени лъжици соев сос
2 чаени лъжици захар
олио
сол и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете калмарите, измийте ги и пуснете във вряща вода за 2 минути, след което подсушете.

Когато направите всичко това, нарежете ги на кръгчета (ако калмарите са малки) или сламки (ако са по-големи). Лука нарежете на полукръгчета, а чесъна - ситно.

Сгорещете малко олио в подходящ съд и в него изпържете лука. След това прибавете калмарите, разбъркайте и нека се приготвят около минута.

Докато те се пържат на силен огън, сложете захарта, разбъркайте и налейте соевия сос. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и отново разбъркайте.

2 минути по-късно свалете съда от котлона и към готовото ястие добавете счукания или ситно нарязан чесън. Разбъркайте всичко и поднесете в дълбока чиния.

Добър апетит!

Снимка: powariha.ru

Още по темата:
  • Калмари с топено сирене и чесън Калмари с топено сирене и чесън
  • Салата от калмари с краставици, маслини и лук Салата от калмари с краставици, маслини и лук
  • Задушени калмари с моркови и лук Задушени калмари с моркови и лук
  • Пица с калмари, гъби и маслини Пица с калмари, гъби и маслини
5.0/5 2 оценки

Коментари към Калмари по китайски с лук и соев сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Калмари по китайски с лук и соев сос
    www.framar.bg 
    на 11 June 2025 в 07:44
    Коментирайте "Калмари по китайски с лук и соев сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
  • Задушени калмари с магданоз и чесън
  • Шишчета от калмари с риба и гарнитура от гриловани зеленчуци
  • Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
  • Калмари с топено сирене и чесън
  • Салата от калмари с краставици, маслини и лук
  • Мариновани гриловани калмари
  • Картофи с калмари на фурна
  • Яхния с картофи и калмари
  • Пържени калмари в сметана с ориз
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Има ли опасност за България от новия китайски коронавирус?

преди 1966 дни, 19 часа и 20 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2085 дни, 15 часа и 57 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 1 дни, 14 часа и 46 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 2 дни, 14 часа и 11 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 4 дни, 19 часа и 34 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 4 дни, 21 часа и 51 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АРОМАНДИСЕ ПАСТИЛИ ЯГОДИ/ДЖИНДЖИФИЛ 45гр. 791300

АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30

ЛАКТАЗА ЕНЗИМ 250 мг капсули * 60 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ ПАСТИЛИ ЛИМОН/ЖЕНШЕН 45гр. 791294

АРОМАНДИСЕ ПАСТИЛИ КАСИС/ЛАЙМ 45гр. 791201

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЧЕРЕША КОНЦЕНТРАТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 юни 2025г. в 18:20:49

ЧЕРЕША КОНЦЕНТРАТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Руми от 10 юни 2025г. в 17:46:22

БЕТАСЕРК диспергиращи таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 юни 2025г. в 17:26:41

БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА БЯЛ ТРЪН 50 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 юни 2025г. в 17:24:30

КОСТАРОКС таблетки 90 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 юни 2025г. в 16:48:00
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival