Калмари по китайски с лук и соев сос
Необходими продукти:
1 килограм калмари
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 супени лъжици соев сос
2 чаени лъжици захар
олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете калмарите, измийте ги и пуснете във вряща вода за 2 минути, след което подсушете.
Когато направите всичко това, нарежете ги на кръгчета (ако калмарите са малки) или сламки (ако са по-големи). Лука нарежете на полукръгчета, а чесъна - ситно.
Сгорещете малко олио в подходящ съд и в него изпържете лука. След това прибавете калмарите, разбъркайте и нека се приготвят около минута.
Докато те се пържат на силен огън, сложете захарта, разбъркайте и налейте соевия сос. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и отново разбъркайте.
2 минути по-късно свалете съда от котлона и към готовото ястие добавете счукания или ситно нарязан чесън. Разбъркайте всичко и поднесете в дълбока чиния.
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Яхния с картофи и калмари
- Мариновани гриловани калмари
- Пълнени калмари в сметанов сос и домати
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Салата от калмари с краставици, маслини и лук
- Пържени калмари в сметана с ориз
- Пълнени калмари със спанак и ориз
- Салата от калмари с авокадо, крутони и кашкавал
Коментари към Калмари по китайски с лук и соев сос