Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица с калмари, гъби и маслини

Пица с калмари, гъби и маслини

Пица с калмари, гъби и маслини - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 150 милилитра топла вода
  • 7 грама суха мая
  • 1 чаена лъжица захар
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 яйце
  • 300-350 грама брашно
  • сол

За плънката:

  • 50 грама гъби
  • 100 грама кашкавал
  • 2 средни калмара
  • 2 домата
  • маслини
  • кетчуп

 

Начин на приготвяне:

Сухата мая разтворете в топлата вода, добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа на топло място. След около 15 минути ще втаса.

Разбийте леко яйцето, подсолете и налейте зехтина при него. Разбъркайте и тогава съединете с маята.

След това прибавете брашното, замесвайки тесто, което не трябва да бъде много твърдо.

Покрийте го с найлоново фолио и оставете на топло, докато втаса (около половин час).

Когато това стане, разточете го и намажете с кетчуп. Върху него разпределете плънката от нарязани на парчета гъби и калмари, сложете кръгчета домати, маслини и поръсете всичко с настърган кашкавал.

Изпечете пицата във фурната за 20-25 минути при 180 градуса.

пица с калмари

пица с калмари


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: vfridge.ru; cvetana2010.blogspot.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл