Задушени калмари с магданоз и чесън
Необходими продукти:
- 500 грама калмари
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 супени лъжици масло
- 2 чаени лъжици накълцан на ситно чесън
- 1 супена лъжица магданоз
- сол и черен пипер
- лимон
Начин на приготвяне:
Тубите на калмарите нарежете на 3-4 сантиметрови парченца, а пипалата запазете цели.
Загрейте зехтина в тиган, докато запуши и внимателно сложете калмарите. Добавете маслото, чесъна и магданоза. Гответе, като разбърквате от време на време. Бъдете внимателни, ако препържите калмарите, те ще станат жилави, нужни са им около 2-4 минути на силен огън, за да не са сурови. Подправете със сол и пипер и сервирайте с резени лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: chowhound.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Мариновани гриловани калмари
- Яхния с картофи и калмари
- Салата от калмари с краставици, маслини и лук
- Пълнени калмари със спанак и ориз
- Салата от калмари с авокадо, крутони и кашкавал
- Срещу анемия консумирайте калмари
- Салата от калмари със зеленчуци
- Пълнени калмари с гъби и ориз на фурна
Коментари към Задушени калмари с магданоз и чесън