Яхния с картофи и калмари

Необходими продукти:
- 6 чаени лъжици зехтин
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 1 кубче пилешки или рибен бульон
- 1/4 чаена лъжица пушен червен пипер
- 1 килограм картофи, обелени и нарязани
- 250 грама замразени калмари
- шепа магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте 2 чаени лъжици зехтин в голям тиган или уок, изпържете лука за 5 минути, докато омекне. Добавете чесън и, когато освободи аромата си след минута, подправете с пушения пипер и сложете картофите. Разбъркайте, за да се покрият с подправките и сипете бульона, разтворен в 500 милилитра гореща вода.
Оставете ястието да къкри 15-20 минути, докато картофите омекнат.
Междувременно изпържете калмарите до готовност.
Сервирайте картофената яхния с калмари, гарнирайте с магданоз и червен пипер.
Консумирайте с хляб.
Източник:
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Рецепти за бобена яхния
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Яхния с коприва и леща
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Задушени калмари с магданоз и чесън
Коментари към Яхния с картофи и калмари