Салата от калмари с краставици, маслини и лук
Необходими продукти:
- 4 калмара
- 4 краставици
- 300 грама черни маслини без костилки
- 4 супени лъжици майонеза
- 1 супена лъжица кетчуп
- 1 неголяма глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици сусамово масло
- магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете калмарите и ги нарежете на сламки, когато се охладят достатъчно.
Краставиците разрежете надлъжно на две части, които почистете от семената (това може да направите с помощта на чаена лъжица).
Останалото нарежете на тънки парчета, които ще приличат на буквата "С".
Маслините (без костилки) нарежете на дебели кръгчета.
Майонезата смесете с кетчупа, получава се розов сос.
Към него добавете чесъна и лука, които преди това сте настъргали. Разбъркайте.
Накрая налейте сусамовото масло, като слагате постепенно по малко.
В голяма купа смесете калмарите, краставиците и маслините.
Подправете и добавете соса.
Разбъркайте и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Мариновани гриловани калмари
- Яхния с картофи и калмари
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Пълнени калмари със спанак и ориз
- Салата от калмари с авокадо, крутони и кашкавал
- Срещу анемия консумирайте калмари
- Салата от калмари със зеленчуци
- Пълнени калмари с гъби и ориз на фурна
Коментари към Салата от калмари с краставици, маслини и лук