Салата от калмари с краставици, маслини и лук
Необходими продукти:
- 4 калмара
- 4 краставици
- 300 грама черни маслини без костилки
- 4 супени лъжици майонеза
- 1 супена лъжица кетчуп
- 1 неголяма глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици сусамово масло
- магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете калмарите и ги нарежете на сламки, когато се охладят достатъчно.

Краставиците разрежете надлъжно на две части, които почистете от семената (това може да направите с помощта на чаена лъжица).

Останалото нарежете на тънки парчета, които ще приличат на буквата "С".

Маслините (без костилки) нарежете на дебели кръгчета.

Майонезата смесете с кетчупа, получава се розов сос.

Към него добавете чесъна и лука, които преди това сте настъргали. Разбъркайте.

Накрая налейте сусамовото масло, като слагате постепенно по малко.

В голяма купа смесете калмарите, краставиците и маслините.

Подправете и добавете соса.

Разбъркайте и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Салата от калмари с авокадо, крутони и кашкавал
- Картофи с калмари на фурна
- Задушени калмари с моркови и лук
- Пълнени калмари със спанак и ориз
- Мариновани гриловани калмари
- Срещу анемия консумирайте калмари
- Калмари с топено сирене и чесън
Коментари към Салата от калмари с краставици, маслини и лук