Задушени пълнени калмари в бяло вино
Необходими продукти:
- 8 среди по големина калмари
- една глава лук
- 5 скилидки чесън
- 4 твърдо сварени яйца
- 100 грама прошуто
- 100 милилитра бяло вино
- червен и черен пипер на вкус
- 100 грама галета
- 1 супена лъжичка масло
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете калмарите. Разтопете и сгорещете маслото, запържете нарязаните лук, скилидки чесън, твърдо сварени яйца и прошуто. Подправете плънката със сол, червен пипер, черен пипер, добавете галетата и налейте част от виното.
Оставете течността да се редуцира, охладете леко и напълнете калмарите. Затворете ги с помощта на клечки за зъби и запържете в зехтин. Налейте 50 милилитра вино, 50 милилитра вода и задушете ястието за 20-30 минути. Разбърквайте периодично, докато сосът се сгъсти. След готовност поднесете топли, поръсени с подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: galletasparamatilde.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Яхния с картофи и калмари
- Мариновани гриловани калмари
- Калмари по китайски с лук и соев сос
- Пълнени калмари в сметанов сос и домати
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Салата от калмари с краставици, маслини и лук
- Пържени калмари в сметана с ориз
- Пълнени калмари със спанак и ориз
Коментари към Задушени пълнени калмари в бяло вино