Пълнозърнест сладкиш с тиква, канела и сирене крема

Необходими продукти:
За пълнозърнестата основа:
- 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 1 чаена чаша захар
- 1 1/2 чаени лъжички канела
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 голямо яйце със стайна температура
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 2 супени лъжици прясно мляко
За крема:
- 225 грама сирене крема
- 425 грама пюре от тиква
- 3 големи яйца със стайна температура
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 280 грама пудра захар
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил
За гарниране:
- бита сметана
- канела
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло форма за печене с приблизителни размери 23/33 сантиметра.
- В голяма купа смесете брашното, захарта, канелата, бакпулвера и солта.
- Добавете яйцето, разтопеното масло и прясното мляко и разбъркайте, колкото да се смесят.
- Разпределете сместа на дъното на подготвената форма и леко притиснете с гърба на лъжица.
- Разбийте с миксер крема сиренето с тиквеното пюре в продължение на 3 минути.
- Добавете яйцата, ванилията и разтопеното масло и разбъркайте добре.
- Прибавете пудрата захар и ароматните подправки и разбъркайте до гладка консистенция.
- Изсипете крема върху пълнозърнестата кора и леко изравнете с гърба на лъжица.
- Печете в продължение на 45-50 минути, като в края бъдете особено внимателни, за да не прегорите сладкиша.
- Оставете го да се охлади напълно и нарежете на квадратчета.
- Гарнирайте с бита сметана, поръсете с канела и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: texanerin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Ябълков сладкиш с млечен крем
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Тиквен чай с прясно мляко и канела
Коментари към Пълнозърнест сладкиш с тиква, канела и сирене крема