Пълнозърнести палачинки с мътеница и масло

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пшенично брашно, пълнозърнесто
- 2 супени лъжици кафява захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 3 чаени чаши мътеница със стайна температура
- 2 яйца със стайна температура
- 4 супени лъжици масло, разтопено
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- масло
Начин на приготвяне:
- В голяма купа пресейте брашното, бакпулвера, содата, захарта и солта.
- Разбъркайте и направете кладенче в средата.
- В отделна купа разбийте яйцата и добавете мътеницата, разтопеното масло и ваниловия екстракт.
- Изсипете яйчената смес в кладенчето и внимателно разбъркайте с дървена лъжица или шпатула до хомогенна консистенция.
- Оставете палачинковото тесто да си почине в продължение на 5-10 минути.
- Загрейте тиган на средно силен огън и го подмажете с масло.
- Изсипете 1/3 чаена чаша от сместа и печете до златисто кафяв цвят.
- Обърнете и печете още 2-3 минути. Повторете с останалата смес.
- Поднесете палачинките топли със сладко, мед, сирене или друго по избор.
Да ви е сладко!
Снимка: selfproclaimedfoodie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Обикновен маслен крем
- Мътеница - ползи и вреди
- Палачинките на баба
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Палачинки от коприва с прясно мляко
Коментари към Пълнозърнести палачинки с мътеница и масло