Пълнозърнеста пита със спанак и орехи
Необходими продукти:
600 грама пълнозърнесто брашно
2 големи връзки пресен спанак
1 глава лук
100 милилитра зехтин
1/3 чаена чаша натрошени орехови ядки
няколко супени лъжици олио за пържене
няколко щипки куркума
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в дълбока купа, прибавете зехтина и разбъркайте старателно. Постепенно налейте чаена чаша вода със стайна температура и замесете стегнато тесто.
Оформете го като топка, покрийте с плътна кърпа и оставете за 30 минути.
Лука нарежете много ситно и го запържете за минута в нагорещеното олио. След това прибавете спанака, разбъркайте, а след минута подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Ред е до добавите натрошените орехи, отново разбъркайте и свалете съда от котлона. Оставете сместа да се охлади.
Разделете тестото на две части. Разпределете едната по дъното на формата (застелете с пергамент), която ще използвате за печене на питата. Върху тази основа сложете плънката, оставете по 1 сантиметър по краищата без спанак. Покрийте с останалото тесто и поставете съда във фурната при температура от 180 градуса. Нека се приготвя около 30 минути.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Цветни рулца от тортила питки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
Коментари към Пълнозърнеста пита със спанак и орехи