Пълнен лаврак с магданоз и чесън
Необходими продукти:
- 1 голям лаврак, около 2 килограма
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 лайм, прясно изцеден
- студено пресован зехтин за поръсване
За плънката:
- 20 грама листа от пресен магданоз, нарязани на ситно
- 2 броя лайм, прясно изцедени и кората на единия настъргана на ситно
- корен от джинджифил, обелен и настърган /около 2,5 сантиметра/
- 3 скилидки чесън, настъргани
- 1 червена чушка, нарязана на ситно
- 5 супени лъжици студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса и покрийте дъното на тава с два пласта алуминиево фолио.
В средно голяма купа смесете съставките за плънката и разбъркайте добре.
Използвайте остър нож, за да направите по 4 дълбоки разреза от всяка страна на лаврака.
Обтрийте рибата отвътре и отвън със сол и прясно смлян черен пипер.
Разпределете плънката, като оставите малка част и за процепите от двете страни.
Прехвърлете лаврака в тавата и поръсете със студено пресован зехтин и прясно изцедения лайм.
Печете в продължение на 30-40 минути до пълна готовност на рибата.
Поднесете пълнения лаврак топъл с резенчета лайм и гарнитура по избор.
Приятен апетит!
Снимка: telegraph.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС РИБЕНО МАСЛО ОТ ТРЕСКА таблетки 1000 мг * 100
ПРОМОФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
ХАЯ ЛАБС ОМЕГА 3 капсули 1000 мг * 100
ПРОМОСУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- 10-дневна рибена диета
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
Коментари към Пълнен лаврак с магданоз и чесън