Пълнени чушки с кълцано месо и гъби в сос
Необходими продукти:
- около 15 чушки за пълнене
- 2/3 чаена чаша ориз
- 300 грама запържено кълцано свинско (може да използвате готова кайма)
- 2 глави лук
- 1-2 моркова
- 200 грама гъби по ваш избор
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 1/2 чаена чаша доматено пюре
- вода
- 1 дафинов лист
- 1-2 зрънца карамфил
- 3-4 зърна черен пипер
- 1-2 зрънца бахар
- сол на вкус
- пресни или сушени зелени подправки по ваш избор
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, почистете ги от дръжките и семената и сложете във вряща вода за 3-4 минути.
Направете плънката. Ориза сварете до полуготовност, не отцеждайте водата.
Накълцайте ситно месото и го запържете или използвайте готова кайма.
Обелете лука, нарежете го на малки кубчета, морковите настържете.
Изпържете в нагорещено олио първо лука, след това прибавете морковите. Пържете до готовност.
Измийте гъбите и ги сварете за 30-35 минути, после смелете.
Смесете месото/каймата с гъбите, изпържените зеленчуци и ориза. Подсолете и подправете на вкус.
С тази комбинация напълнете чушките, като не забравяте, че оризът не е напълно готов и ще набъбне още.
Заемете се с направата на соса.
В голяма тенджера смесете сметаната с доматеното пюре и налейте малко вода. Подсолете, сложете подправки на вкус.
Подредете чушките в соса, поставете съда на котлона и щом съдържанието заври, затворете с капак.
Нека чушките се задушават на слаб огън около 40 минути.
Добър апетит!
topshef.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
- Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
Коментари към Пълнени чушки с кълцано месо и гъби в сос