Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет

Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет

Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет - изображение

Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз

  • 2 чаени чаши вода
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 чаени чаши сос маринара
  • 1 чаена чаша телешки бульон
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • 1/4 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
  • 500 грама телешка кайма
  • 200 грама пикантна сурова наденица
  • 1 консерва от 400 грама домати
  • 4 пресовани скилидки чесън
  • 2 чаени лъжици сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1 щипка лют пипер
  • 4 големи чушки, разрязани по дължина и почистени
  • 1 чаена чаша настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрява на 190 градуса.

Сварете ориза в 2 чаши вода на ниска температура, докато течността се абсорбира - около 20-25 минути. Оставете го да се охлади.

В 1 супена лъжица зехтин изпържете нарязания на ситно лук, докато омекне (около 5 минути). Прехвърлете половината от него в голяма купа и оставете настрана.

Към лука в тигана добавете соса маринара, телешкия бульон, балсамовия оцет, лютия пипер и гответе 1 минута.

Сместа прехвърлете в тавичка и оставете настрана.

Каймата, вътрешността на пикантната наденица, нарязаните домати, чесъна и подправките сложете в купата при отделения лук. Добавете охладения ориз и пармезана (отделете малко за поръсване накрая). Разбъркайте добре всички съставки.

Чушките подредете върху доматения сос и напълнете с месния пълнеж. Поръсете с малко пармезан и печете под алуминиево фолио за 45 минути.

Свалете фолиото и допечете до приятен загар за още около 20-25 минути.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноДиети