Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет
Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
- 2 чаени чаши вода
- 1 глава лук, нарязана
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 чаени чаши сос маринара
- 1 чаена чаша телешки бульон
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1/4 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 500 грама телешка кайма
- 200 грама пикантна сурова наденица
- 1 консерва от 400 грама домати
- 4 пресовани скилидки чесън
- 2 чаени лъжици сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1 щипка лют пипер
- 4 големи чушки, разрязани по дължина и почистени
- 1 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 190 градуса.
Сварете ориза в 2 чаши вода на ниска температура, докато течността се абсорбира - около 20-25 минути. Оставете го да се охлади.
В 1 супена лъжица зехтин изпържете нарязания на ситно лук, докато омекне (около 5 минути). Прехвърлете половината от него в голяма купа и оставете настрана.
Към лука в тигана добавете соса маринара, телешкия бульон, балсамовия оцет, лютия пипер и гответе 1 минута.
Сместа прехвърлете в тавичка и оставете настрана.
Каймата, вътрешността на пикантната наденица, нарязаните домати, чесъна и подправките сложете в купата при отделения лук. Добавете охладения ориз и пармезана (отделете малко за поръсване накрая). Разбъркайте добре всички съставки.
Чушките подредете върху доматения сос и напълнете с месния пълнеж. Поръсете с малко пармезан и печете под алуминиево фолио за 45 минути.
Свалете фолиото и допечете до приятен загар за още около 20-25 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пълнени чушки с просо и гъби
Коментари към Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет