Пълнени чушки с крема сирене и кашкавал в тесто

Необходими продукти:
- 1 килограм мини червени чушки
- 100 грама настърган кашкавал
- 200 грама крема сирене
- няколко стръка пресен лук
- сол, черен пипер според вкуса
- 1 скилидка чесън, пресована
за тестото
- 400 грама брашно
- 5 грама суха мая
- сол и захар по 1 чаена лъжичка
- 200 милилитра топла вода
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 разбит белтък
Начин на приготвяне:
Първо пригответе тестото. За целта сложете брашното в купа и прибавете захарта, солта и маята. Разбъркайте с ръце и добавете водата, смесена със зехтина. Омесете тесто и изчакайте да втаса. След това го разделете на равни части и разточете кора.
Разрежете я на лентички по дължина. Почистете чушките и ги разполовете. В купичка смесете крема сиренето с настъргания кашкавал и нарязания лук, чесън, добавете сол, черен пипер и разбъркайте. С получената смес напълнете чушките и ги обвийте в тестените лентички.
Пригответе всички чушки по същия начин и ги подредете в тава, предварително застлана с незалепваща хартия. Загрейте фурната на 180 градуса, намажете чушките с разбит белтък и запечете за 30 минути. Охладете, подредете в плато и поднесете, гарнирани със сос по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.eatcakefordinner.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки с кълцано месо и гъби в сос
- Пълнени чушки с гъби, лук, кайма и кашкавал
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
Коментари към Пълнени чушки с крема сирене и кашкавал в тесто