Пълнени чушки с просо и гъби
Необходими продукти:
6 пресни чушки за пълнене
1 чаена чаша просо
1 глава лук
1 среден морков
250 грама пресни или замразени гъби
2 супени лъжици зехтин
1/2 супена лъжица доматено пюре
1 - 1,5 чаени чаши зеленчуков бульон или вода
сол, смлян черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тиган и изсипете в него нарязания на ситно лук. 2-3 минути по-късно прибавете настъргания морков, а след минута доматеното пюре и нарязаните гъби.
Нека всичко се задушава, докато се изпари течността и тогава сложете просто, което предварително сте измили под гореща течаща вода. Продуктите трябва да се приготвят в продължение на няколко минути, след което налейте бульона или водата. Подправете на вкус, затворете съда с капак, свалете от котлона и оставете, докато сместа поеме течността.
През това време почистете чушките от опашките и семената. Напълнете ги с просото.
Може да изпечете във фурната или да приготвите на пара.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Пълнени чушки с тиквички в сметанов сос
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
Коментари към Пълнени чушки с просо и гъби