Пълнени чушки с бекон, моцарела и маслини
Необходими продукти:
- 2 сладки чушки
- 120 грама моцарела
- 100 грама бекон
- 12 маслини
- 30-35 грама хляб
- 3 супени лъжици зехтин
- сушени риган, босилек, магданоз
- листа зелена салата
- балсамов сос
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на малки кубчета.
Сложете ги в купа, напръскайте с 1 супена лъжица зехтин и поръсете с ароматните подправки.
След това прехвърлете в тава и поставете във фурната, докато се и изсушат.
Чушките разрежете на две по дължина, отстранете семената, опашките запазете.
Бекона нарежете на кубчета.
Моцарелата също.
Маслините превърнете в кръгчета.
Намажете чушките от външната страна със зехтин.
Смесете парченцата бекон с моцарелата и маслините, поръсете с босилек и магданоз, може да добавите и черен пипер.
Сложете хрупкавите хлебни кубчета и останалия зехтин. Разбъркайте.
Напълнете чушките с вкусната смес и ги подредете в тава.
Изпечете за 12-15 минути във фурната (при 180 градуса) или до желаната готовност на чушките.
Сервирайте ястието с украса от листа зелена салата и балсамов сос.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени чушки с ориз и гъби в доматен сос
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки със сирена в бекон
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с варени яйца
- Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки с гъби, лук, кайма и кашкавал
Коментари към Пълнени чушки с бекон, моцарела и маслини