Пълнени чушки с бекон, моцарела и маслини
Необходими продукти:
- 2 сладки чушки
- 120 грама моцарела
- 100 грама бекон
- 12 маслини
- 30-35 грама хляб
- 3 супени лъжици зехтин
- сушени риган, босилек, магданоз
- листа зелена салата
- балсамов сос

Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на малки кубчета.

Сложете ги в купа, напръскайте с 1 супена лъжица зехтин и поръсете с ароматните подправки.

След това прехвърлете в тава и поставете във фурната, докато се и изсушат.

Чушките разрежете на две по дължина, отстранете семената, опашките запазете.

Бекона нарежете на кубчета.

Моцарелата също.

Маслините превърнете в кръгчета.

Намажете чушките от външната страна със зехтин.

Смесете парченцата бекон с моцарелата и маслините, поръсете с босилек и магданоз, може да добавите и черен пипер.

Сложете хрупкавите хлебни кубчета и останалия зехтин. Разбъркайте.

Напълнете чушките с вкусната смес и ги подредете в тава.

Изпечете за 12-15 минути във фурната (при 180 градуса) или до желаната готовност на чушките.

Сервирайте ястието с украса от листа зелена салата и балсамов сос.

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пикантни пълнени чушки с боб, подправки и сирене
- Пълнени чушки с гъби, лук, кайма и кашкавал
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с кайма, запечени с кашкавал
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Пълнени чушки с кайма и царевица в доматен сос и кашкавалена коричка
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Пълнени чушки с риба тон и риган
- Пълнени чушки с тиквички в сметанов сос
Коментари към Пълнени чушки с бекон, моцарела и маслини