Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени чушки с бекон, моцарела и маслини

Пълнени чушки с бекон, моцарела и маслини

Пълнени чушки с бекон, моцарела и маслини - изображение

Необходими продукти:

  • 2 сладки чушки
  • 120 грама моцарела
  • 100 грама бекон
  • 12 маслини
  • 30-35 грама хляб
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сушени риган, босилек, магданоз
  • листа зелена салата
  • балсамов сос

 

бекон

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на малки кубчета.

хляб

Сложете ги в купа, напръскайте с 1 супена лъжица зехтин и поръсете с ароматните подправки.

хляб

След това прехвърлете в тава и поставете във фурната, докато се и изсушат.

хляб

Чушките разрежете на две по дължина, отстранете семената, опашките запазете.

чушки

Бекона нарежете на кубчета.

бекон

Моцарелата също.

моцарела

Маслините превърнете в кръгчета.

маслини

Намажете чушките от външната страна със зехтин.

чушки

Смесете парченцата бекон с моцарелата и маслините, поръсете с босилек и магданоз, може да добавите и черен пипер.

плънка

Сложете хрупкавите хлебни кубчета и останалия зехтин. Разбъркайте.

хляб

Напълнете чушките с вкусната смес и ги подредете в тава.

плънка

Изпечете за 12-15 минути във фурната (при 180 градуса) или до желаната готовност на чушките.

чушки

Сервирайте ястието с украса от листа зелена салата и балсамов сос.

чушки


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноДиети