Пълнени чеснови хлебчета с кашкавал и кайма

Необходими продукти:
за тестото
- 350 милилитра топло прясно мляко
- 10 грама захар
- 15 грама сол
- 10 грама чесново брашно
- 1 килограм пресято брашно
- 42 грама жива мая
- 3 супени лъжици зехтин
за пълнежа
- 300 грама овкусена кайма
- 1 супена лъжица доматено пюре
- сол, черен пипер
- няколко стръкчета пресен магданоз
- 150 грама настърган кашкавал
- масло за намазване
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, чесновото брашно и прибавете солта. Разбъркайте, а в друг съд налейте прясното мляко, добавете захарта и размийте маята. Прибавете течността към брашното, налейте зехтина и замесете тесто.
След като втаса, разделете на части, оформете топки и подредете в намаслена тава. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 10-12 минути. Охладете и отрежете капачетата им. Премахнете вътрешната тестена част и оставете настрана.
Загрейте масло в тиган и запържете каймата, заедно с доматеното пюре. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте. Напълнете хлебчетата с плънката, поръсете с кашкавала и допечете на 180 градуса за още 15 минути. След готовност намажете с масло и поръсете с нарязан пресен магданоз. Поднесете, хапнете и се насладете на вкуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: savoryandsweetfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Пълнени чеснови хлебчета с кашкавал и кайма