Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнени чеснови хлебчета с кашкавал и кайма

Пълнени чеснови хлебчета с кашкавал и кайма

Пълнени чеснови хлебчета с кашкавал и кайма - изображение

Необходими продукти:


за тестото

 

  • 350 милилитра топло прясно мляко
  • 10 грама захар
  • 15 грама сол
  • 10 грама чесново брашно
  • 1 килограм пресято брашно
  • 42 грама жива мая
  • 3 супени лъжици зехтин

 

за пълнежа

 

  • 300 грама овкусена кайма
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • сол, черен пипер
  • няколко стръкчета пресен магданоз
  • 150 грама настърган кашкавал
  • масло за намазване


Начин на приготвяне:


В купа сложете брашното, чесновото брашно и прибавете солта. Разбъркайте, а в друг съд налейте прясното мляко, добавете захарта и размийте маята. Прибавете течността към брашното, налейте зехтина и замесете тесто.

След като втаса, разделете на части, оформете топки и подредете в намаслена тава. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 10-12 минути. Охладете и отрежете капачетата им. Премахнете вътрешната тестена част и оставете настрана.

Загрейте масло в тиган и запържете каймата, заедно с доматеното пюре. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте. Напълнете хлебчетата с плънката, поръсете с кашкавала и допечете на 180 градуса за още 15 минути. След готовност намажете с масло и поръсете с нарязан пресен магданоз. Поднесете, хапнете и се насладете на вкуса.

хлебче с пълнеж от кайма и кашкавал

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: savoryandsweetfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноВидеоНовиниИнтервютаДиети