Пълнени тиквички с кюфтета, запечени в омлет

Необходими продукти:
- 350 грама тиквички
- 200 грама пилешка кайма
- 150 грама ориз
- 1 скилидка чесън
- 1 чаена лъжица доматено пюре
- сол и босилек на вкус
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 40 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете на дебели кръгове тиквичките и издълбайте вътрешността им. Ако зеленчуците са млади, може да не обелвате корите. Подсолете кръгчетата и ги изпържете от двете страни.
Ориза сварете до готовност и отцедете от водата, а зърната смесете с пилешката кайма. Добавете чесъна, солта, босилека и доматеното пюре.
Подредете пръстените от тиквички в тава и във всеки сложете по едно кръгло кюфте, оформено от каймата.
Разбийте яйцата заедно с прясното мляко, подсолете и залейте кюфтетата с тиквичките.
След това поръсете с кашкавала, предварително настърган, и изпечете ястието във фурната за 20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Шишчета от тиквички с кайма във фолио
- Шишчета от тиквички с кайма
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Печена сьомга с тиквички, лимон и билки
- Рагу от тиквички и картофи
Коментари към Пълнени тиквички с кюфтета, запечени в омлет