Пълнени тиквички с кюфтета, запечени в омлет

Необходими продукти:
- 350 грама тиквички
- 200 грама пилешка кайма
- 150 грама ориз
- 1 скилидка чесън
- 1 чаена лъжица доматено пюре
- сол и босилек на вкус
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 40 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете на дебели кръгове тиквичките и издълбайте вътрешността им. Ако зеленчуците са млади, може да не обелвате корите. Подсолете кръгчетата и ги изпържете от двете страни.
Ориза сварете до готовност и отцедете от водата, а зърната смесете с пилешката кайма. Добавете чесъна, солта, босилека и доматеното пюре.
Подредете пръстените от тиквички в тава и във всеки сложете по едно кръгло кюфте, оформено от каймата.
Разбийте яйцата заедно с прясното мляко, подсолете и залейте кюфтетата с тиквичките.
След това поръсете с кашкавала, предварително настърган, и изпечете ястието във фурната за 20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кашкавалена запеканка с рулца от тиквички
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
Коментари към Пълнени тиквички с кюфтета, запечени в омлет