Пълнени тиквички с елда и патладжан
Необходими продукти:
1 тиквичка
1/2 глава червен лук
1 патладжан
1/2 сладка чушка
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици сварена елда
1 супена лъжица заквасена сметана
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на кубчета лука и патладжана (лука - на по-малки, патладжана на по-едри).
Сгорещете олиото в тиган и сложете лука.
След това патладжаните, подсолете.
Добавете нарязаната чушка и нека зеленчуците се приготвят, докато омекнат.
Тогава сложете в тигана и сварената елда. Разбъркайте.
Последна е заквасената сметана.
Плънката е готова.
Измийте тиквичката, разрежете на 3 части.
С помощта на лъжица издълбайте вътрешността, като "купичките" трябва да имат дъно, съобразете това, когато издълбавате.
Напълнете ги със сместа от елда и зеленчуци, поставете в тава. Налейте малко вода на дъното и поставете във фурната за 25-30 минути, за да се запекат.
Добър апетит!
Снимки: vpuzo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 30
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25 MT1425
ФИТОМЕР КРЕМ НУТРИСИОНЕЛ SOS ЗА СУХА КОЖА 50 мл
Безплатна доставка за България!ЕЛДА КРАЛСКА СМЛЕНИ ЛЮСПИ 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Запеканка от елда и извара със спанак и яйца
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Патладжан
- Елда (гречка)
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Задушени тиквички с боб, домати и лук
- Печен патладжан с оцет и чесън
Коментари към Пълнени тиквички с елда и патладжан