Пълнени тиквички с елда и патладжан
Необходими продукти:
1 тиквичка
1/2 глава червен лук
1 патладжан
1/2 сладка чушка
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици сварена елда
1 супена лъжица заквасена сметана
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на кубчета лука и патладжана (лука - на по-малки, патладжана на по-едри).
Сгорещете олиото в тиган и сложете лука.
След това патладжаните, подсолете.
Добавете нарязаната чушка и нека зеленчуците се приготвят, докато омекнат.
Тогава сложете в тигана и сварената елда. Разбъркайте.
Последна е заквасената сметана.
Плънката е готова.
Измийте тиквичката, разрежете на 3 части.
С помощта на лъжица издълбайте вътрешността, като "купичките" трябва да имат дъно, съобразете това, когато издълбавате.
Напълнете ги със сместа от елда и зеленчуци, поставете в тава. Налейте малко вода на дъното и поставете във фурната за 25-30 минути, за да се запекат.
Добър апетит!
Снимки: vpuzo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОЧАЙ ФИЛТЪР ЗА СТАВИ ГРИКА * 60
ВИРУМИН ХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
БИОХЕРБА ЕЛДА (ГРЕЧКА) 200 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ГЛЮКО ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Елда (гречка)
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Елда, Гречиха, Гречка
- Безглутенова диета
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
Коментари към Пълнени тиквички с елда и патладжан