Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени пиперки с пилешко месо, топено сирене и кашкавал

Пълнени пиперки с пилешко месо, топено сирене и кашкавал

Пълнени пиперки с пилешко месо, топено сирене и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 2-3 червени и жълти пиперки
  • 2 стръка пресен лук, нарязани ситно
  • 300 грама сварени и нарязано ситно пилешко месо
  • 1 лайм, нарязан на четвъртинки
  • 1/2 чаена чаша сварена киноа
  • 180 грама нарязани ситно зрели домати, обелени
  • 150 грама настърган кашкавал
  • 80 грама кремообразно топено сирене
  • зехтин, сол, черен и червен пипер
  • 150 милилитра вода


Начин на приготвяне:


Измийте, подсушете и почистете чушките от семената. Разрежете ги през средата и подредете в намаслена тава. В тиган загрейте зехтин, запържете лука, пилешкото месо, киноата и доматите.

Разбъркайте и подправете със сол, черен и червен пипер. Охладете плънката и оставете настрана. Напълнете чушките с крема сирене, разпределете плънката и поръсете с кашкавал.

Налейте 150 милилитра вода, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35 минути. Охладете, разпределете чушките в чинии и гарнирайте с нарязан лайм. Поднесете и се насладете на богатия вкус и аромат.

пълнени пиперки

Бон Апети!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.mymoderncookery.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноДиети