Пълнени пиперки със зеленчуци и тиквен сос

Необходими продукти:
- 3-4 пиперки
- 100 грама сварен ориз
- 150 грама черен боб от консерва
- 1 главичка лук, нарязана ситно
- 1 чаена чаша нарязани ситно домати
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- 1 чаена лъжичка кимион
- по 1 чаена лъжичка червен и черен пипер
- сол и сок от лимон на вкус
- 100 грама царевица от консерва
- 1 авокадо, нарязано ситно
- 300 грама сварена тиква
- 80 милилитра прясно мляко
- щипка канела
- 50 грама настърган ситно кашкавал
Начин на приготвяне:
Почистете пиперките и ги разрежете през средите. Подредете в намаслена тавичка. В тиган сгорещете зехтин и запържете лука, ориза и боба. Добавете царевицата, доматите, чилито, кимиона, червения, черния пипер, солта и лимоновия сок.
Разбъркайте и прибавете авокадото. Гответе на тих огън за 10-15 минути и охладете плънката. Напълнете чушките с нея и поръсете с кашкавал. В блендер сложете тиквата, канелата и прясното мляко.
Разбийте сместа до получаване на пюре и с лъжичка го разпределете върху всяка пиперка. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете, разпределете ястието в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.kj.com
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА