Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени пиперки със зеленчуци и тиквен сос

Пълнени пиперки със зеленчуци и тиквен сос

Пълнени пиперки със зеленчуци и тиквен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 3-4 пиперки
  • 100 грама сварен ориз
  • 150 грама черен боб от консерва
  • 1 главичка лук, нарязана ситно
  • 1 чаена чаша нарязани ситно домати
  • 1 чаена лъжичка чили на прах
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • по 1 чаена лъжичка червен и черен пипер
  • сол и сок от лимон на вкус
  • 100 грама царевица от консерва
  • 1 авокадо, нарязано ситно
  • 300 грама сварена тиква
  • 80 милилитра прясно мляко
  • щипка канела
  • 50 грама настърган ситно кашкавал


Начин на приготвяне:


Почистете пиперките и ги разрежете през средите. Подредете в намаслена тавичка. В тиган сгорещете зехтин и запържете лука, ориза и боба. Добавете царевицата, доматите, чилито, кимиона, червения, черния пипер, солта и лимоновия сок.

Разбъркайте и прибавете авокадото. Гответе на тих огън за 10-15 минути и охладете плънката. Напълнете чушките с нея и поръсете с кашкавал. В блендер сложете тиквата, канелата и прясното мляко.

пълнени чушки със зеленчуци и тиквен сос

Разбийте сместа до получаване на пюре и с лъжичка го разпределете върху всяка пиперка. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете, разпределете ястието в чинии и поднесете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.kj.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети