Пълнени пиперки със зеленчуци и тиквен сос

Необходими продукти:
- 3-4 пиперки
- 100 грама сварен ориз
- 150 грама черен боб от консерва
- 1 главичка лук, нарязана ситно
- 1 чаена чаша нарязани ситно домати
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- 1 чаена лъжичка кимион
- по 1 чаена лъжичка червен и черен пипер
- сол и сок от лимон на вкус
- 100 грама царевица от консерва
- 1 авокадо, нарязано ситно
- 300 грама сварена тиква
- 80 милилитра прясно мляко
- щипка канела
- 50 грама настърган ситно кашкавал
Начин на приготвяне:
Почистете пиперките и ги разрежете през средите. Подредете в намаслена тавичка. В тиган сгорещете зехтин и запържете лука, ориза и боба. Добавете царевицата, доматите, чилито, кимиона, червения, черния пипер, солта и лимоновия сок.
Разбъркайте и прибавете авокадото. Гответе на тих огън за 10-15 минути и охладете плънката. Напълнете чушките с нея и поръсете с кашкавал. В блендер сложете тиквата, канелата и прясното мляко.
Разбийте сместа до получаване на пюре и с лъжичка го разпределете върху всяка пиперка. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете, разпределете ястието в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.kj.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Мариновани чушки в доматен сос с чесън
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Дип от печени чушки с крема сирене, орехи и мед
Коментари към Пълнени пиперки със зеленчуци и тиквен сос