Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени пилешки гърди с тиквичка, домати и червен лук

Пълнени пилешки гърди с тиквичка, домати и червен лук

Пълнени пилешки гърди с тиквичка, домати и червен лук - изображение

Необходими продукти:
3 супени лъжици зехтин

  • по 1 супена лъжица лимонов сок, свежи копър и магданоз
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • сол и черен пипер
  • 4 броя пилешки гърди
  • 1 средна тиквичка
  • 2 средни домата
  • 1/2 глава лук
  • 2 лимона
  • 1 чаена чаша сирене
  • 1 чаена чаша настъргана моцарела (или кашкавал)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Направете 5 разреза в пилешките филета, като внимавате да не разрежете месото до край.

Прехвърлете в подходяща тавичка.

Зехтина, копъра, магданоза, лимоновия сол и чесъна разбъркайте в купичка. С получената смес обилно намажете пилешките гърди (използвайте цялото количество).

Подправете със сол и черен пипер.

Нарежете зеленчуците на тънки полумесеци - лука, доматите и тиквичките, по същия начин нарежете и лимона.

Във всеки прорез на пилешкото сложете по резенче лук, домат, тиквичка и лимон.

Поръсете със сирене и кашкавал.

Печете за около 25 минути до готовност на месото. При сервиране поръсете с още свежи копър и магданоз.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти