Пълнени пилешки гърди с тиквичка, домати и червен лук
Необходими продукти:
3 супени лъжици зехтин
- по 1 супена лъжица лимонов сок, свежи копър и магданоз
- 2 скилидки чесън, пресовани
- сол и черен пипер
- 4 броя пилешки гърди
- 1 средна тиквичка
- 2 средни домата
- 1/2 глава лук
- 2 лимона
- 1 чаена чаша сирене
- 1 чаена чаша настъргана моцарела (или кашкавал)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Направете 5 разреза в пилешките филета, като внимавате да не разрежете месото до край.
Прехвърлете в подходяща тавичка.
Зехтина, копъра, магданоза, лимоновия сол и чесъна разбъркайте в купичка. С получената смес обилно намажете пилешките гърди (използвайте цялото количество).
Подправете със сол и черен пипер.
Нарежете зеленчуците на тънки полумесеци - лука, доматите и тиквичките, по същия начин нарежете и лимона.
Във всеки прорез на пилешкото сложете по резенче лук, домат, тиквичка и лимон.
Поръсете със сирене и кашкавал.
Печете за около 25 минути до готовност на месото. При сервиране поръсете с още свежи копър и магданоз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пълнени пилешки гърди с тиквичка, домати и червен лук