Пълнени пилешки гърди с печени чушки и сирена
Необходими продукти:
4 парчета пилешки гърди без кожа и кост
250 грама прясна моцарела
2 сладки червени чушки
1 връзка босилек
1/4 чаена чаша настърган пресен пармезан
1 супена лъжица италиански подправки
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките във фурната, сложете ги за 5 минути в найлонов плик, след което обелете ципите им. Почистете от семената и опашките и нарежете на продълговати парчета, които задушете в олио, докато омекнат.
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Разрежете пилешки гърди така, че да се получат "джобчета", които по-късно ще напълните. Поръсете ги с половината от италианските подправки и оставете да престоят около 10 минути, за да се овкусят. След това в разрезите разпределете парченцата чушки и моцарела, сложете листа босилек. Ако сте разрязали прекалено гърдите, оформете рула от тях, след като разпределените плънката.
Поръсете с останалите ароматни подправки и изпечете ястието в загрятата фурна в продължение на 30-40 минути.
10 минути преди да бъде готово, поръсете с настърган пармезан, покрийте с няколко парчета моцарела и върнете във фурната, за да се запече.
Може да поднесете с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимки: bystrye-recepty.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пълнени пилешки гърди с печени чушки и сирена