Пълнени пилешки гърди с гъби и кашкавал
Необходими продукти:
- 250 грама печурки
- 100 грама кашкавал
- 200 грама галета
- 4 броя пилешки гърди
- 50 грама брашно
- 2 яйца
- зелени подправки (пера лук, копър, магданоз и/или по избор)
- други подправки на вкус
- 100 милилитра течна сметана
Начин на приготвяне:
Изпържете в олио нарязаните на плочки печурки заедно със зелените подправки. Подсолете.
Ако използвате замразени гърди, първо ги размразете. Направете по дължината им разрези (ще се получат "джобчета"), които напълнете с гъбите.
Закрепете отворите с клечки за зъби и натрийте месото от външната страна с подправки.
Направете смес от едното яйце, сметаната и настъргания кашкавал. Затоплете я при непрекъснато бъркане и добавете при плънката.
Второто яйце разбъркайте с брашното и галетата, оваляйте гърдите в получената панировка. Остатъка от нея поръсете върху месото.
Изпечете пилешките джобчета за около 20 минути във фурната при 200 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Руладини с бекон на фурна
Коментари към Пълнени пилешки гърди с гъби и кашкавал