Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени пилешки гърди с гъби и кашкавал

Пълнени пилешки гърди с гъби и кашкавал

Пълнени пилешки гърди с гъби и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама печурки
  • 100 грама кашкавал
  • 200 грама галета
  • 4 броя пилешки гърди
  • 50 грама брашно
  • 2 яйца
  • зелени подправки (пера лук, копър, магданоз и/или по избор)
  • други подправки на вкус
  • 100 милилитра течна сметана

 

Начин на приготвяне:

Изпържете в олио нарязаните на плочки печурки заедно със зелените подправки. Подсолете.

гъби

Ако използвате замразени гърди, първо ги размразете. Направете по дължината им разрези (ще се получат "джобчета"), които напълнете с гъбите.

пилешко филе

Закрепете отворите с клечки за зъби и натрийте месото от външната страна с подправки.

Направете смес от едното яйце, сметаната и настъргания кашкавал. Затоплете я при непрекъснато бъркане и добавете при плънката.

Второто яйце разбъркайте с брашното и галетата, оваляйте гърдите в получената панировка. Остатъка от нея поръсете върху месото.

пилешко филе

Изпечете пилешките джобчета за около 20 минути във фурната при 200 градуса.

пилешко филе

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти