Пълнени пилешки гърди с гуакамоле и козе сирене
Необходими продукти:
- 6 броя пилешки гърди без кожа
- 150-200 грама гуакамоле
- 170 грама прясно козе сирене
- 100 грама нарязани печени чушки
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 щипка чили на прах
- 1 чаена лъжичка кимион
- 5 грама лъжичка сух риган
- 5 грама чесън на прах
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- клечки за зъби
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене. Измийте, подсушете и направете разрез на пилешките гърди през средата.
Към готовия сос гуакамоле сложете нарязаните печени чушки, натрошеното козе сирене и разбъркайте до хомогенност. Напълнете филетата със сместа и закрепете месото с помощта на клечки за зъби.
В купа смесете зехтина, чилито, кимиона, ригана, чесъна на прах, солта и черния пипер. Разбъркайте, намажете пилешкото с получения сос, наредете в тавата и запечете за 30 минути. Поднесете ястието с гарнитура по избор.
Добър апетит!
Източник: www.aspicyperspective.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пълнени пилешки гърди с гуакамоле и козе сирене