Пълнени пилешки гърди с артишок и бадеми
Напълнете пилешките гърди с артишок, бадеми, спанак и ароматен пармезан и ще превърне скучните филета във вечеря, достойна за богове. Звучи много изкушаващо, нали? Ще получите нискокалорично и здравословно ястие, подходящо за хората, които следят дневния си калориен прием и се опитват да свалят килограми.
Необходими продукти:
- 1 консерва от артишок
- 1/2 чаена чаша нарязан спанак
- 2 супени лъжици печени бадеми
- 2 супени лъжици пармезан
- 3/4 чаена лъжица готварска сол
- 1 чаена лъжица кора от портокал
- 2/3 чаена лъжица млян черен пипер
- 4 пилешки гърди без кожа
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Натрошете с помощта на нож печените бадеми. Настържете пармезана и портокаловата кора.
В купа комбинирайте артишока, спанака, бадемите, пармезана, портокаловата кора, подправете с четвърт чаена лъжичка сол и черен пипер. Разбъркайте, за да се смесят всички продукти и придобият еднородна консистенция.
Направете около 5-сантиметров процеп в най-дебелата част на филето, така че да се оформи джоб. Всяка от пилешките гърди напълнете с 1/4 от сместа. Овкусете месото със сол и прясно млян черен пипер.
В тиган загрейте зехтина. Запържете пилешките гърди за 5-7 минути от всяка страна, за да придобият приятна и апетитна златиста коричка. Ястието вече е готово за сервиране!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пълнени пилешки гърди с артишок и бадеми