Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени пилешки гърди с артишок и бадеми

Пълнени пилешки гърди с артишок и бадеми

Пълнени пилешки гърди с артишок и бадеми - изображение

Напълнете пилешките гърди с артишок, бадеми, спанак и ароматен пармезан и ще превърне скучните филета във вечеря, достойна за богове. Звучи много изкушаващо, нали? Ще получите нискокалорично и здравословно ястие, подходящо за хората, които следят дневния си калориен прием и се опитват да свалят килограми.

Необходими продукти:

  • 1 консерва от артишок
  • 1/2 чаена чаша нарязан спанак
  • 2 супени лъжици печени бадеми
  • 2 супени лъжици пармезан
  • 3/4 чаена лъжица готварска сол
  • 1 чаена лъжица кора от портокал
  • 2/3 чаена лъжица млян черен пипер
  • 4 пилешки гърди без кожа
  • 2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Натрошете с помощта на нож печените бадеми. Настържете пармезана и портокаловата кора.

В купа комбинирайте артишока, спанака, бадемите, пармезана, портокаловата кора, подправете с четвърт чаена лъжичка сол и черен пипер. Разбъркайте, за да се смесят всички продукти и придобият еднородна консистенция.

Направете около 5-сантиметров процеп в най-дебелата част на филето, така че да се оформи джоб. Всяка от пилешките гърди напълнете с 1/4 от сместа. Овкусете месото със сол и прясно млян черен пипер.

В тиган загрейте зехтина. Запържете пилешките гърди за 5-7 минути от всяка страна, за да придобият приятна и апетитна златиста коричка. Ястието вече е готово за сервиране!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноПрезентацииЛайфстайлБотаникаАлтернативна медицинаХранене при...ДиетиНовиниАнкети