Пълнени печурки със спанак, крема сирене и пъдпъдъчи яйца
Необходими продукти:
- 5 едри пресни печурки
- 150 грама пресен спанак
- 1 връзка пресен лук
- 1 стрък пресен джоджен
- 125 грама крема сирене
- 5 пъдпъдъчи яйца
- сол, черен пипер на вкус
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Подсолете гъбите и ги почистете. Подсушете и ги подредете в тава, намазана със зехтин. В тиган сгорещете мазнина, нарежете спанака и лука и ги запържете.

Подправете с джоджен, сол, черен пипер и добавете крема сиренето. Разбъркайте и с получената смес напълнете гъбките. Чукнете по едно яйце във всяка, загрейте фурната на 200 градуса и налейте половин чаена чаша вода в тавата.
Запечете за 20 минути, охладете и подредете в плато. Поднесете гъбките топли и се насладете на вкуса им.

Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Двуспорова печурка
- Горска печурка, Кафява горска печурка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Дребна печурка, Пеперуда
- Гъбена салата с моркови, кашкавал и кисели краставички
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Печено сирене с гъби и чесън
- Ризото с киноа и печурки
Коментари към Пълнени печурки със спанак, крема сирене и пъдпъдъчи яйца