Пълнени печурки със спанак, крема сирене и пъдпъдъчи яйца

Необходими продукти:
- 5 едри пресни печурки
- 150 грама пресен спанак
- 1 връзка пресен лук
- 1 стрък пресен джоджен
- 125 грама крема сирене
- 5 пъдпъдъчи яйца
- сол, черен пипер на вкус
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Подсолете гъбите и ги почистете. Подсушете и ги подредете в тава, намазана със зехтин. В тиган сгорещете мазнина, нарежете спанака и лука и ги запържете.
Подправете с джоджен, сол, черен пипер и добавете крема сиренето. Разбъркайте и с получената смес напълнете гъбките. Чукнете по едно яйце във всяка, загрейте фурната на 200 градуса и налейте половин чаена чаша вода в тавата.
Запечете за 20 минути, охладете и подредете в плато. Поднесете гъбките топли и се насладете на вкуса им.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Ризото с тиквички, пилешко, бекон и гъби
- Омлет с печурки и лук
- Двуспорова печурка
- Бързи гювечета с картофи, гъби и яйце
- Ядливи ли са всички култивирани гъби, какво да правим при отравяне?
- Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
- Пълнени печурки с крема сирене, бекон и пармезан
Коментари към Пълнени печурки със спанак, крема сирене и пъдпъдъчи яйца