Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени печурки със спанак, крема сирене и пъдпъдъчи яйца

Пълнени печурки със спанак, крема сирене и пъдпъдъчи яйца

Пълнени печурки със спанак, крема сирене и пъдпъдъчи яйца - изображение

Необходими продукти:


  • 5 едри пресни печурки
  • 150 грама пресен спанак
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 стрък пресен джоджен
  • 125 грама крема сирене
  • 5 пъдпъдъчи яйца
  • сол, черен пипер на вкус
  • зехтин за запръжка


Начин на приготвяне:


Подсолете гъбите и ги почистете. Подсушете и ги подредете в тава, намазана със зехтин. В тиган сгорещете мазнина, нарежете спанака и лука и ги запържете.

печурки

Подправете с джоджен, сол, черен пипер и добавете крема сиренето. Разбъркайте и с получената смес напълнете гъбките. Чукнете по едно яйце във всяка, загрейте фурната на 200 градуса и налейте половин чаена чаша вода в тавата.

Запечете за 20 минути, охладете и подредете в плато. Поднесете гъбките топли и се насладете на вкуса им.

 печурки, пълнени

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mykitcheninspain.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЗдравни съветиРецептиХранене при...ЛюбопитноЛайфстайлБотаникаНовиниАнкетиВидеоДиетиСнимкиАлтернативна медицина