Пълнени печени картофи с наденички и яйца
Необходими продукти:
- 2 средно големи картофа, печени /около 250 грама всеки/
- 1/2 супена лъжица зехтин
- 200 грама наденички от кълцано месо
- 2 яйца със стайна температура
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Изрежете капаче на картофите и издълбайте вътрешността. Ако са изстинали, ги затоплете във фурната, преди да ги напълните.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Обелете наденичките и ги запържете за няколко минути, като използвате дървена лъжица, за да ги раздробите на малки парченца.
- Разпределете ги в картофите и леко притиснете плънката.
- Чукнете по едно яйце и поръсете с настъргания кашкавал.
- Намажете кората на картофите с разтопено масло и печете около 18-20 минути, докато кашкавалът се разтопи, а жълтъкът остане леко рохък.
- Поднесете ги топли, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Пълнени печени картофи с наденички и яйца