Пълнени печени картофи със сметана, лук и кашкавал

Необходими продукти за 1 картоф:
1 супена лъжица заквасена сметана
1 супена лъжица нарязан зелен лук
30 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Изпечете целите необелени картофи в предварително загрята до 190 градуса фурна (около час-час и половина, в зависимост от големината им).
След това разрежете на две по дължина и издълбайте вътрешната част, която смесете със сметаната и нарязания зелен лук. С тази комбинация напълнете картофените "лодки" (с връх) и поръсете с настъргания кашкавал.
Поставете картофите върху лист фолио и върнете във фурната за още 20-25 минути, за да може кашкавалът да се разтопи, след това да се запече и да образува хрупкава коричка на повърхността.
Добър апетит!
Снимка: recepti.kz
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с домати и кашкавал
- Пълнени сладки картофи с говеждо месо и доматена салца
Коментари към Пълнени печени картофи със сметана, лук и кашкавал