Пълнени печени картофи със сметана, лук и кашкавал
Необходими продукти за 1 картоф:
1 супена лъжица заквасена сметана
1 супена лъжица нарязан зелен лук
30 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Изпечете целите необелени картофи в предварително загрята до 190 градуса фурна (около час-час и половина, в зависимост от големината им).
След това разрежете на две по дължина и издълбайте вътрешната част, която смесете със сметаната и нарязания зелен лук. С тази комбинация напълнете картофените "лодки" (с връх) и поръсете с настъргания кашкавал.
Поставете картофите върху лист фолио и върнете във фурната за още 20-25 минути, за да може кашкавалът да се разтопи, след това да се запече и да образува хрупкава коричка на повърхността.
Добър апетит!
Снимка: recepti.kz
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Пълнени печени картофи със сметана, лук и кашкавал