Пълнени патладжани с ядки

Необходими продукти:
2-3 патладжана
200 грама заквасена сметана
150-200 грама кашкавал
1 чаша орехи
2 скилидки чесън
сол, магданоз и други подправки - по ваш избор и на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на тънки парчета по дължина, сложете ги за 20-30 минути в солена вода, отцедете и след това изпържете до златисто от двете страни. Оставете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Орехите почистете и смелете. Настържете кашкавала и го добавете към ядките. Сложете и сметаната, подправките и разбъркайте добре.
Слагайте по малко от сместа в единия край на парчето патладжан и навийте като руло. Това е всичко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Патладжани
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Приемането на ядки в ранна бременност повишава интелекта на детето
- Карамелизирани орехи
- Чурчхела (мъстеница, балсуджук)
Коментари към Пълнени патладжани с ядки