Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати

Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати

Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 2 патладжана със среден размер
  • 150 грама макаронени изделия по ваш избор
  • 200 грама бекон
  • 5 чери домата
  • голяма глава кромид
  • 2 чеснови скилидки
  • 1 яйце
  • 60 грама настърган пармезан
  • 1/2 чаена лъжица чили пипер по желание
  • няколко стръка мащерка (може да замените със сух риган)
  • каперси по желание
  • зехтин за пържене
  • сол
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 200 градуса.

Разрежете патладжаните на две части по дължина и отстранете месестата част, издълбавайки я с лъжица. Сложете в купа и я запазете, ще е необходима за приготвянето на плънката.

Подсолете от вътрешната страна патладжанените лодки и ги обърнете върху решетка, за да може да се отцеди излишната течност.

Едната от скилидките чесън намачкайте с преса и разпределете в зеленчуковите купички. Сложете и по стрък мащерка във всяка, подправете със сол и черен пипер.

Запечете за 15-20 минути патладжаните, докато омекнат. След това извадете от фурната и отстранете мащерката.

Сварете макаронените изделия в подсолена вода, но не напълно, а да останат леко твърди (ал данте). Отцедете течността с помощта на гевгир, полейте ги със зехтин и разбъркайте. Оставете за момента.

Сгорещете зехтин в тиган (на средна температура). Нарежете на кубчета лука и вътрешността на патладжаните. Втората скилидка чесън накълцайте ситно, бекона нарежете на малки парчета. Смесете всичко и изпържете до златисто.

Когато плънката придобие необходимия цвят, към нея прибавете нарязаните на четвъртинки чери домати и макароните, яйцето, настъргания пармезан, чили пипера, ригана и наситнената мащерка.

Подсолете на вкус, разбъркайте продуктите и с тази смес напълнете патладжаните. Изпечете за 15-20 минути във фурната при температура от 180 градуса.

Преди да поднесете ястието, може да го напръскате със зехтин и да украсите със стрък мащерка или босилек. Каперсите също са по желание.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladiesjournal.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника