Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени патладжани с булгур, хумус и зеленчуци

Пълнени патладжани с булгур, хумус и зеленчуци

Пълнени патладжани с булгур, хумус и зеленчуци - изображение

Търсите ли по-лек и по-полезен начин да сервирате патладжаните? Представяме ви точно такъв вариант - пълнени патладжани с булгур, нежен хумус и много разнообразни зеленчуци. Ястието е подходящо както за вегетарианци, така и за хора, които са на пости, или за тези, които искат да включат по-разнообразни и здравословни ястия в менюто си.

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 1 1/3 чаена чаша зеленчуков бульон
  • 3/4 чаена чаша булгур
  • 1/2 чаена лъжица кимион
  • 3 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • 1/4 чаена чаша хумус
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/4 чаена чаша обезкостени маслини Каламата
  • 1/2 чаена чаша нарязани домати
  • 1/4 чаена чаша магданоз
  • 1/4 чаена чаша сирене фета

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги разрежете по дължина. Посолете ги и ги оставете за 15 минути да се изцедят от горчивия сок. Подсушете ги и ги намажете с малко зехтин.

Сложете булгура, кимиона, пресовайте скилидките чесън в тенджера (или уред за бавно готвене). Покрийте със зеленчуковия бульон и оставете да се вари на ниска температура до готовност.

Изпечете патладжаните с "лицето" надолу, докато омекнат напълно (ако ги приготвяте в уред за бавно готвене, ги включете на програма с ниска температура за 6 часа).

В купа смесете хумуса, нарязаните на ситно маслини, доматите и магданоза, заедно с булгура, и ги комбинирайте.

Направете бразди с вилица в месестата част на патладжана и поставете булгурената смес в тях.

Поръсете със сирене фета и сервирайте с няколко резена лимон.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаника