Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци

Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци

Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 2 големи патладжана
  • 1 чаена чаша бял боб
  • по 1 червена и жълта сладки чушки
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 2 домата
  • 8 печурки
  • копър и магданоз или друга зелени подправки
  • олио
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Залейте боба със студена вода за 30 минути, след това сварете.

Нарежете ситно морковите и лука, задушете ги в олиото.

Чушките нарежете на сламки, добавете ги в тигана с другите зеленчуци и оставете да се задушават на бавен огън за 10 минути.

Патладжаните разрежете на две части по дължина и с помощта на чаена лъжица издълбайте вътрешността им, като оставите малко от нея по стените.

Подсолете патладжанените лодки, за да може да се отдели характерната горчивина. Месестата част, която издълбахте, накълцайте и също подсолете. Оставете за 7 минути.

През това време нарежете гъбите и доматите, добавете ги към задушените зеленчуци заедно с вътрешността на патладжаните.

Изплакнете патладжаните, подсолете ги малко, поръсете с черен пипер и подредете в тава. Запечете ги за 7-10 минути при 180 градуса.

В съда със зеленчуците сложете отцедения от водата вече сварен боб и нарязаните зелени подправки. Нека сместа се приготвя 5 минути, след което с нея напълнете патладжаните.

Върнете ги във фурната за още 10 минути и ястието е готово за поднасяне.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.tm

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника