Пълнени панирани люти чушки
Не всеки си пада по лютивата храна, но има и привърженици на пикантните вкусове. Именно за тях е следващата рецепта - панирани люти чушки, пълнени с крема сирене. Топяща се сърцевина и пикантна обвивка! Лютивостта сами изберете, като подберете подходящите чушки за целта.
Необходими продукти:
- 15 чушки халапеньо (или люти чушки по избор)
- 220 грама крема сирене, на стайна температура
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 1 щипка сол
- 1 чаена чаша галета
Начин на приготвяне:
Разрежете чушките халапеньо през средата по дължина и почистете от семенцата.
Комбинирайте крема сиренето с чедъра и напълнете всички половинки от чушките. След това ги слепете по двойки отново заедно.
Потопете чушките в млякото, след това ги оваляйте в брашно. Подредете ги в тава, застлана с фолио, и ги оставете за 15 минути, за да изсъхнат.
След това отново ги потопете в мляко и след това в галетата.
В малка тенджерка сипете олио до средата и изпържете чушките в него, когато се сгорещи.
Отцедете ги върху хартия.
Сервирайте лютите панирани чушки с доматен сос, например Маринара (млечният няма да е подходящ, заради плънката).
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
- Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
Коментари към Пълнени панирани люти чушки