Пълнени мини тикви

Необходими продукти:
- 8 мини тикви
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 250 грама кайма
- 1 нарязана ситно глава лук
- 150 грама нарязани гъби
- 50 мл бяло вино
- 100 милилитра вода
- 100 грама нарязани ситно орехи
- щипка индийско орехче
- няколко стръка прясна мащерка
- 1 чаена чаша сушени боровинки
- 1 чаена чаша ориз (кафяв и червен)
- 1 чаена чаша нарязан спанак
- 100 грама настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Отстранете капачетата на тиквите, почистете, измийте и подсушете вътрешността им. Подсолете и подправете с черен пипер и зехтин.
Наредете в намаслена тава и запечете 15 минути на 190 градуса. През това време запържете в сгорещена мазнина каймата, нарязаните лук, гъби и орехи. Добавете боровинките, спанака, ориза, разбъркайте и овкусете със сол, черен пипер, мащерка и индийското орехче.
Налейте бялото вино, водата и оставете сместа да къкри до полуготовност. Извадете тиквите от фурната, напълнете ги с плънката и поръсете с пармезан.
Затворете ги с капачетата, върнете обратно да се запекат още 25-30 минути на 190 градуса.
Сервирайте топли, поръсени с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: inspiredbycharm.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Картофени бомбички с шунка и кашкавал
- Зеленчуково рагу с тиква
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Сок от тиква
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
- Пица с кайма
- Запеканка от кайма с цветно зеле и кашкавал
- Макарони с кайма и кашкавал
Коментари към Пълнени мини тикви