Пълнени мини тикви

Необходими продукти:
- 8 мини тикви
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 250 грама кайма
- 1 нарязана ситно глава лук
- 150 грама нарязани гъби
- 50 мл бяло вино
- 100 милилитра вода
- 100 грама нарязани ситно орехи
- щипка индийско орехче
- няколко стръка прясна мащерка
- 1 чаена чаша сушени боровинки
- 1 чаена чаша ориз (кафяв и червен)
- 1 чаена чаша нарязан спанак
- 100 грама настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Отстранете капачетата на тиквите, почистете, измийте и подсушете вътрешността им. Подсолете и подправете с черен пипер и зехтин.
Наредете в намаслена тава и запечете 15 минути на 190 градуса. През това време запържете в сгорещена мазнина каймата, нарязаните лук, гъби и орехи. Добавете боровинките, спанака, ориза, разбъркайте и овкусете със сол, черен пипер, мащерка и индийското орехче.
Налейте бялото вино, водата и оставете сместа да къкри до полуготовност. Извадете тиквите от фурната, напълнете ги с плънката и поръсете с пармезан.
Затворете ги с капачетата, върнете обратно да се запекат още 25-30 минути на 190 градуса.
Сервирайте топли, поръсени с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: inspiredbycharm.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Тиква, Кюрбисия
- Панирани шницели от кайма
- Задушен зелен грах с кайма
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
Коментари към Пълнени мини тикви