Пълнени краставици с кълцано месо и ориз със сметанова заливка

Необходими продукти:
150 грама кълцано месо по ваш избор (или 500 грама ситно нарязани гъби)
1-2 супени лъжици сварен ориз (или 50 грама бял хляб)
1 голяма глава лук
малка връзка магданоз
4 супени лъжици заквасена сметана
1 супена лъжица доматено пюре
1/2 лимон
копър на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса. Подмажете тава с олио.
Нарежете месото и лука ситно, смесете ги, прибавете сварения ориз, пресен копър и подправки на вкус. Може да използвате и твърдо сварени нарязани яйца в плънката.
Обелете краставиците, разрежете ги на две части по дължина и издълбайте вътрешността със семената, използвайки лъжица.
Получените "лодки" напълнете с подготвената смес.
Направете сос от сметаната и доматеното пюре. Разпределете го върху плънката, като преди това напръскате с прясно изцеден лимонов сок.
Покрийте съда с фолио и изпечете ястието в нагорещената фурна за около 25-30 минути.
Поръсете с нарязан пресен копър и бял хляб.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!БИЛКА АКВА НЕЙЧЪР ХИДРАТИРАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ 350 мл.
БИОФРЕШ CUCUMBER ИНТЕНЗИВНО ХИДРАТИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ EXPERTE BEAUTE ИЗЯЩЕН ИЗСВЕТЛЯВАЩ СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните видове месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Печено месо с гъби и яйчена заливка с топено сирене
- Салата от пресни краставици със сварени яйца, кашкавал и майонеза
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Салата от моркови и краставици
- Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
- Как да си отгледаме краставици на балкона?
- Панирани пресни краставици в яйце
Коментари към Пълнени краставици с кълцано месо и ориз със сметанова заливка