Пълнени краставици с кълцано месо и ориз със сметанова заливка
Необходими продукти:
150 грама кълцано месо по ваш избор (или 500 грама ситно нарязани гъби)
1-2 супени лъжици сварен ориз (или 50 грама бял хляб)
1 голяма глава лук
малка връзка магданоз
4 супени лъжици заквасена сметана
1 супена лъжица доматено пюре
1/2 лимон
копър на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса. Подмажете тава с олио.
Нарежете месото и лука ситно, смесете ги, прибавете сварения ориз, пресен копър и подправки на вкус. Може да използвате и твърдо сварени нарязани яйца в плънката.
Обелете краставиците, разрежете ги на две части по дължина и издълбайте вътрешността със семената, използвайки лъжица.
Получените "лодки" напълнете с подготвената смес.
Направете сос от сметаната и доматеното пюре. Разпределете го върху плънката, като преди това напръскате с прясно изцеден лимонов сок.
Покрийте съда с фолио и изпечете ястието в нагорещената фурна за около 25-30 минути.
Поръсете с нарязан пресен копър и бял хляб.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СКИНЛАЙТ ДЕГРИМИРАЩИ МОКРИ КЪРПИ С КРАСТАВИЦА * 30
ЕВТЕРПА КРАСТАВИЧНО ТОАЛЕТНО МЛЯКО 200 мл
НовАФРОДИТА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ 45 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Салата от пресни краставици със сварени яйца, кашкавал и майонеза
- Задушено пиле с картофи
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Пълнени краставици с кълцано месо и ориз със сметанова заливка