Пълнени картофи с домати и кашкавал

Необходими продукти:
- 9 едри картофа
- 1 голям домат
- 100-150 грама кашкавал
- по няколко стръка магданоз и копър
- 20 милилитра олио за намазване на фолиото
- подправки и билки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте суровите картофи старателно, като използвате четка, за да отстраните всички замърсявания.
След това направете кръстообразен разрез по повърхността на всеки, като разрежете само до средата на клубените.
Подредете ги върху намазнен лист алуминиево фолио. В разрезите поръсете подправки и билки на вкус, покрийте с втори лист фолио и изпечете картофите за 45-55 минути във фурната при температура от 200-220 градуса.
Направете плънката през това време.
Настържете ситно кашкавала, доматите обелете (първо ги попарете) и нарежете ситно. Смесете двата продукта и добавете накълцаните пресни магданоз и копър.
Тази комбинация разпределете в разрезите на вече готовите картофи и върнете във фурната, докато кашкавалът се разтопи (около 7-10 минути).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: batonov.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
Коментари към Пълнени картофи с домати и кашкавал