Пълнени картофи с гъби, лук и бекон

Необходими продукти:
4 големи картофа
400 грама гъби
200 грама бекон
1 средна глава лук
100 грама масло
1/2 чаена чаша брашно
250 милилитра сметана по избор
сол, черен пипер, чесън на прах и подправки за зеленчуци на вкус
100 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Измийте добре целите картофи и ги подредете в тава, подмазана с масло, без да ги обелвате. Сложете ги в загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути, след което извадете и оставете да се охладят.
Когато изстинат, разрежете всеки от тях на две части и внимателно издълбайте вътрешността с помощта на нож или чаена лъжица. Ще получите своеобразна картофена лодка. Добре е дебелината на стените й да бъде около 7 - 10 милиметра.
Измийте гъбите, нарежете ги на ситно, а лука обелете и нарежете на малки кубчета.
Разтопете маслото в тиган и изсипете гъбите. Нека се задушават на среден огън в продължение на 7 - 10 минути, след което прибавете лука. Оставете на котлона до готовност. Прибавете брашното, като разбърквате бързо, за да се сгъсти сместа. Налейте сметаната, подправете на вкус и свалете съда от огъня. Нарежете бекона на парчета и го запържете.
Продуктите за плънката на лодките са готови.
Подредете издълбаните картофи в тава, подмазана с мазнина и във всеки сложете по парченце масло и поръсете по малко подправки за зеленчуци. След това разпределете гъбената плънка, бекона и поставете ястието да се пече във фурната при 180 - 200 градуса за около 15 минути. Извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете обратно във фурната, за да се запече последния и да се образува апетитно кашкавалено капаче.
Преди да поднесете, може да полеете готовите лодки с разтопено масло и да поръсите с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Пълнени картофи с гъби, леща и зеленчуци
- Печени картофи с плънка от яйца и шунка под кашкавалено покритие
- Пълнени картофи със сметаново-гъбена плънка, запечени с кашкавал
Коментари към Пълнени картофи с гъби, лук и бекон